top of page

Standaardmails?! Ready, set, GO!

Bijgewerkt op: 29 jan. 2023

Beeld je in... dat je met 1 muisklik jouw (dagelijkse) e-mailstroom even on hold kan zetten zodat je voor jezelf tijd creëert om rustig (!) na te denken over jouw antwoorden.

Met 1 muisklik.

Gedaan met eindeloos wikken en wegen van woorden om kordaat edoch vriendelijk te laten weten aan de ontvanger dat

1. jouw hoofd niet staat naar zijn/haar vraag of dat

2. je nog even wil nadenken over een voorstel.

En dat, ik herhaal, met 1 simpele muisklik (alé, pakt 2).Jaaaaaaaaaaa, dat kan!!!!!!


Dat we met z’n allen overrompeld worden door berichten op Smartschool, is een understatement. Maar hoe reageer je daar nu op?

Je hebt niet altijd tijd of zin (laten we eerlijk zijn) om meteen een antwoord te formuleren. Het is soms echt zuchten en zweten om te zoeken naar een manier waarop je hoffelijk kan laten weten dat je de boot nog heel even wil afhouden.


"Het is heerlijk om enkele van zo'n 'quick answers' (lees: standaardmails) startklaar te hebben. Het bespaart me op drukke momenten heel wat tijd en kopzorgen."

Wij voorzien jullie in dit artikel van enkele snelle antwoorden. Zet ze standaard in je Smartschool zodat je in de toekomst amper tijd verliest wanneer je nog even ademruimte wil creëren alvorens aan het antwoorden te slaan.


"Workload - jij: 0 - 1"

Ziehier: de standaardmailtjes!

✉️✉️✉️

Beste... (iedereen)

Bedankt voor je e-mailtje. Ik denk even na over jouw vraag/opdracht

en contacteer je zeker nog!


Vriendelijke groetjes

✉️✉️✉️

Dag ... (leerling)

Ik zie dat je met een (dringende) vraag zit. Spreek me hierover zeker aan na de les. Dan denken we samen eens na over een gepast antwoord op jouw vraag.


Groetjes


✉️✉️✉️

Beste... (ouders)

Bedankt voor uw e-mailtje. Goed dat u zich tot mij richt wanneer u met een bezorgdheid zit. U kan me bereiken op het oudercontact van ... . Dan maak ik heel graag tijd voor u vrij.


Vriendelijke groet


✉️✉️✉️

Beste directie/hallo... (directie, collega)

Eerst en vooral, bedankt om aan mij te denken in functie van dit project. Wat u beschrijft klinkt erg uitdagend/interessant. Toch kan ik op uw vraag niet ingaan. Het past me op dit moment niet om er nog een extra taak bij te nemen. Ik nam al heel wat hooi op m’n vork. OF Ik voel me niet de geschikte kandidaat voor die opdracht. OF Mijn agenda laat op dit moment nog weinig extra’s toe.

Ik waardeer het sterk dat u hierbij aan mij dacht. Hopelijk vindt u snel een geschikte kandidaat.


Vriendelijke groeten


✉️✉️✉️

Beste... (directie/collega)

Het project waarover u mij berichtte, klinkt heel interessant. Past het u om hierover vandaag of morgen eens samen te zitten? Ik ben benieuwd wat meer informatie te ontvangen over dit project.


Alvast bedankt!

Vriendelijke groetjes


✉️✉️✉️

Dag... (leerling)

Ik zie dat je met een (dringende) vraag zit. Sprak je al een medeleerling aan? Wanneer je ook daar geen duidelijk antwoord op je vraag krijgt, kan je me morgen na de les hierover zeker spreken.


GroetjesDe technische kant van de zaak!

"Ja, maar ja, hoe stel je dat allemaal in, he, dames?! We kunnen toch moeilijk telkenmale bovenstaande mailtjes kopiëren?"

Nee, natuurlijk niet! Bekijk dit filmpje waarin we je haarfijntjes uitleggen hoe je dat in Smartschool snel en simpel kan piepen!


En? 's Ni moeilijk, he!?!


En tot slot nog dit

Tussen (): wil je meer van deze 'workload versus jij - tips'? Awel, die staan allemaal in onze cursus "TEACHER goes TOPlesS". Waar je die snoodaard kan vinden? HIER!
1.796 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page