top of page

Leraar worden! Waarom? Daarom!

In ons artikel '100 redenen om leraar te worden' deden we al uit de doeken waarom wij, Inge en Saartje, jaren geleden beslisten het onderwijsbad in te duiken. Omdat positieve verhalen motiverend werken én omdat het leraarschap tegenwoordig ferme klappen krijgt en hoopgevende berichten very needy zijn, bedachten wij een plan.


"Wat als... we de lerarenkamer zouden aankleden met een muur van pure positiviteit!?"

Pure positiviteit? Laat maar komen! En in bakken, graag!


Give me more!

Wij ontwierpen een giga 'Daarom zijn we leraar'-poster die bestaat uit allemaal mini-posters! In die mini-posters schrijft elke leraar waarom hij zo graag leraar is! Wanneer al die mini'tjes verworden tot 1 maxi, dan krijg je een giga poster met allemaal pure positiviteit! Sorry, maar als dat niet aanstekelijk zal werken, dan weet ik het ook niet meer!


Hoe dan?

Hieronder vind je de poster waarover sprake!

Allemaal soorten en vormen leraars naast elkaar die heel graag willen vertellen waarom ze zo graag leraar zijn.


OPTIE 1: Knip de poster in stukjes (zie knipkaart) en leg de afzonderlijke leraren (bovenlijfjes) in de leraarskamer. Wie wil, neemt een bovenlijfje mee en vult in waarom hij/zij leraar zo graag leraar is. Nadien puzzel je alle mannetjes weer bij elkaar (zorg dat de quote leesbaar is, aja) en hang de poster in de leraarskamer op een goed zichtbare plek.


OPTIE 2: Hang de poster in totaliteit op in de lerarenkamer. In het passeren kan, wie wil, noteren op gelijk welk bovenlijfje waarom hij zo graag leraar is.


Het zal sowieso motiverend werken om te zien waarom jouw collega zo graag leraar is!

't Is maar een ideetje: Deze oefenvorm is zeker ook bruikbaar op teambuildingsdagen of op pedagogische studiedagen. Ah, neen, zeker?!


Stuur ons ze-ker een foto van jullie positiviteitsmuur! Kei- en keibenieuwd!!!

976 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page