top of page

Je hoort wat in een klaslokaal 2 - Arnoleon


"Mijn boekendate voor deze 'soirée canapé wordt: 'Je hoort wat in een klas, deel II' van Arnoleon."

We schrijven 'vrijdagavond half oktober na een druilerige en vermoeiende werkweek'.

Het nieuwe schooljaar begint stilaan zijn lichamelijke tol te eisen. Deze leerkracht is bekaf!

Om de schoolweek van me af te schudden, probeer ik mezelf zo snel mogelijk in weekendmodus te hijsen. De boekentas vliegt aan de haak, de kachel wordt aangestoken, de lichten worden gedimd (behalve de leeslamp, duh!) en ik werp me met volle overgave in de zetel. Maar niet nadat ik mezelf er eerst van vergewis dat er een leuk boek binnen handbereik ligt. Mijn boekendate voor deze 'soirée canapé wordt: 'Je hoort wat in een klas, deel II' van Arnoleon.


Ik blader doorheen het boek en blijf zéér geregeld hangen. Ik gniffel, lach hardop, draai met m'n ogen, roep m'n huisgenoot erbij (óók leraar), maak foto's en whatsApp ze door naar mijn frollega's... Ik geniet!


Heerlijk om te lezen wat leerlingen in de klas allemaal de openbaarheid in werpen. Om dan soms te laat of zelfs helemaal niet te beseffen wat ze zonet openbaarden. Het is ook bijzonder leuk (én geruststellend!) om te lezen wat ándere leerkrachten overal te lande opvangen in hún klaslokaal. Je houdt het soms niet voor mogelijk!

Dikke Auwtch! Maar ook Haha!


Maar evengoed zitten er ook wijsneuzen tussen die jou in een vingerknip in modus 'mond vol tanden' krijgen.Alleen maar Auwtch!


De uitspraken van de leerlingen, de reacties van de leerkrachten ... ze zijn zo heerlijk herkenbaar. Hoe geweldig moet het zijn als je dan het talent bezit om die herkenbare / hilarische/verbluffende/schokkende/verrassende momenten vast te leggen in unieke tekeningen!? (lees: Meneer Arnoleon, ik ben stikjaloers!)


Dit boekenvertier was hélemaal wat ik nodig had op die druilerige vrijdagavond. Een zalig boekje om jezelf na een vermoeiende lesweek helemaal te resetten. En/of doe er een collega-bankhanger een plezier mee. Ideaal boekje om cadeau te doen!


Well done, Meneer Arnoleon!

Ik kijk er reikhalzend naar uit om met jou binnenkort nóg eens van 'soirée canapé' te doen.... Laat III maar komen, ik hang er helemaal klaar voor!
170 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page