top of page

Complimentendag 2021

Bijgewerkt op: 27 feb. 2023

"Maar gij hebt nu eens een mooi vers kapsel, seg!"

"Wauw, zoals jij bananencakes kan bakken, zo kan niemand dat!"

"Ik vind jou zo'n bekwame leerkracht. Echt."


"Het geeft een fijn en bevredigend gevoel om iemand anders te voorzien van een hartverwarmende pluim."

Oooh, wat doet het deugd om zo eens een complimentje op onze hoed te mogen steken. Hoe klein ook. De kleinste zijn trouwens vaak de fijnste omdat ze zó veel geloofwaardiger klinken: 'Jij hebt een knappe vest aan' (Yes, merci!) of 'Jij bent nu eens echt de slimste persoon ter wereld' (Yeah right!).


We genieten ervan om onze eigen complimentenkast stevig te zien aandikken, maar evenzeer geeft het een fijn en bevredigend gevoel om iemand anders te voorzien van een hartverwarmende pluim. Die glimlach, die stralende ogen, die 'moh ale nee, da's ni waar'-houding om zich toch maar een pose te kunnen aanmeten... zo schoon om zien!


Complimentendag 2021

Wellekes... volgende week maandag 1/03 is het complimentendag. Hét moment dus om eens total loss te gaan in het uitdelen van schone woorden, stroperige statements, kleffe uitspraken (waarom niet als ze gemeend zijn?!)... ofte, welgemeende complimentjes dus!


De 'Schone woorden - scheurkalender'

Wij ontwierpen voor jullie een soortement 'Schone woorden - scheurkalender'. Hang hem op in de leraarskamer, in de gang, in je klas ... en scheur een complimentje af dat je graag wil geven aan die lieve collega van 't 4e of die schat van 't 1e die het de laatste tijd toch zo verdomd lastig heeft.


Het kan zeker ook fijn zijn om met de leerlingen zélf aan de slag te gaan en een scheurkalender met complimentjes te maken. Laat ze elkaar maar eens verwarmen en betoveren met al het verbale schoons dat ze te bieden hebben!


Tot slot nog even dit...

Lieve lezer, wij vinden u werkelijk hét van hét. En wij menen dat. Uit de grond van ons complimenteuze hartje! Steek die pluim maar stevig op je hoed vandaag en alle dagen die volgen. Want je bent het waard!

 
  • Wil jij graag je eigen poster maken? Je kan in Canva onze poster als sjabloon gebruiken via deze link.

  • Ken jij Canva niet? Wij leggen je in dit artikel uit waarom wij echte Canva liefhebbers zijn.

1.501 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page