top of page

Komaan, jij kan het! 3 manieren om je leerlingen (en je collega's) te motiveren.

Bijgewerkt op: 11 jun. 2022

En zo zijn we in een vingerknip in juni aanbeland. Dé maand van et-te-lij-ke feestjes, van verlengde weekends, van BBQ's, van gras maaien (want het mag weer), van overheerlijke vlierbloesemsiroop... Maar meer nog dan dat, is juni de maand van de proefwerken en de verbetermarathons. Van leerlingen én leerkrachten die met een allerlaatste krachtinspanning hun uitgeputte lijven voorbij de eindmeet proberen te slepen. Zie je 't voor je?


Om elkaar een riem onder het hart of een hart onder de riem (dat mag dus allebei, eh. Leuk wistjedatje voor in de klas) te steken, bedachten wij een resem aan motivational speechkes voor je collega's en/of voor je leerlingen. Zodat zij de moed niet zouden laten zakken tot in hun sandalen tijdens die allerlaatste schoolse weken.

Wat hebben jullie in de aanbieding dan?


1. De klaspot

Zet vooraan in het proefwerklokaal een pot met daarin onze motivatiestrookjes. De leerlingen geven hun proefwerk af en nemen, als ze dat willen, een strookje uit de pot. Of plaats de pot in het midden van de leraarskamer. Instant happiness! Daar gaan we voor!2. Kaartje voor je leerlingen en/of collega's

Bezorg je collega's of je leerlingen een kaartje met een boodschap die verblijdt. Leg het op een onverwachte plek of hang het aan de klasdeur. Dat wordt lachen met de tanden bloot, zeker weten!3. Gelukskoekjes!

Optie 1: Je bakt je eigen gelukskoekjes en stopt er één van onze spreuken in.

Optie 2: Je bakt geen gelukskoekjes, maar print de koekjes af en schrijft de spreuk er gewoon in.

Optie 3: Je bakt geen gelukskoekjes, maar print ze af op posterformaat en gaat met je klas op zoek naar leuke spreuken. Noteer ze in de koekjes en moedig elkaar aan tijdens het afwerken der laatste loodjes!


Vertel het ons: hoe ga jij jezelf en je collega's/leerlingen motiveren?

1.798 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page