top of page

Pimp je cursus met Canva.

Bijgewerkt op: 22 aug. 2020

Ken jij Canva al? Ik leerde het enkele jaren geleden kennen en ben er sindsdien een beetje verliefd op geworden. Ok, ik geef het toe: ik ben gevoelig aan een mooie vormgeving en hou van een mooie lay-out. En laat Canva daar nu net de ideale tool voor zijn.  Canva is een website waar je (zelfs als je nul affiniteit met de computer hebt) heel gemakkelijk een prachtige poster, kaartje, lesplan,… mee kan maken. Design for dummies eigenlijk. Het is gemakkelijk en snel, het maakt gebruik van een drag – en dropsysteem, je kiest uit verschillende templates en Canva beschikt over een bibliotheek van meer dan 1 miljoen foto’s. Het programma is zeer eenvoudig om zelf creatief aan de slag te gaan en, misschien zelfs nog leuker, om creativiteit bij je leerlingen te stimuleren. Klinkt geweldig, toch?! Dat is het ook.

Ik verzeker je, het is echt easypeasy. Gewoon oppassen dat je uren later niet nog aan het ontwerpen bent. ;-)


Waarvoor ik Canva gebruik? 

  • Posters maken

  • Werkblaadjes maken

  • Presentaties maken

  • Sociale media posts maken

  • Infografieken en mindmaps maken

  • … en nog veel meerWat moet dat kosten?


Canva is volledig gratis, maar… ja, daar is die maar! Sommige afbeeldingen, templates,… zijn betalend. Gelukkig is daar als leerkracht een oplossing voor, nl. Canva Edu. Het Canva Pro pakket, dat normaal gesproken 8,99 dollar per maand per gebruiker kost, wordt voortaan gratis aangeboden voor het gebruik in de klas.

Je verkrijgt toegang tot Canva door dit formulier in te vullen. Na controle door Canva (dit duurt gemiddeld een werkweek) ontvang je een e-mailbevestiging en kun je aan de slag.Canva App


Je kan Canva niet enkel via de website gebruiken, maar er bestaat ook een app van. Wanneer je deze installeert op je smartphone of tablet, kan je dus ook heel gemakkelijk on the go ontwerpen. Ook perfect om met je leerlingen in de klas te gebruiken wanneer je bijvoorbeeld niet over een computerklas beschikt, maar wel over tablets en een goed netwerk. (Ok, dit laatste is in sommige scholen nóg een probleem, maar we doen even alsof dit geen issue is). 


Wil je meer weten over Canva? Zou je er graag zelf mee aan de slag gaan, maar heb je last van drempelvrees? Laat het ons zeker weten. Bij genoeg interesse maken we een instructiefilmpje. 

 

Alles op een rijtje!

  • Starten met Canva doe je hier.

  • Helemaal verkocht en wil je meer? Dan kan je de gratis leerkrachtenversie aanvragen via dit formulier.

  • Collega Davy Van Hemelen toont je in dit filmpje hoe je te werk moet gaan om Canva Edu aan te vragen.


3.307 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Σχόλια


bottom of page