top of page

Beste vrienden van het voorleesboek!

Bijgewerkt op: 2 dec. 2020

Tijdens de voorbije voorleesweek (21-29 november) postten wij op onze sociale media elke dag een voorlezer die vol goesting voor u een fragmentje te berde bracht uit een leuk (voorlees)boek. Wij lijsten ze hier voor u nog eens op. Op een schoon rijtje. Want wij houden van rijtjes. En van leuke voorlezers en dito boeken.


Chinouk Thijssen - Je hebt één nieuwe volger

Beste young (of iets older) adults, hou jullie klaar voor deze zenuwslopende thriller.


Vlogger Sterre vertrekt samen met drie andere influencers naar Turkije voor een promoreis. Althans, dat denken ze. Want tijdens hun verblijf in het Turkse dorpje Oba ontdekken ze gaandeweg dat er iets niet in de haak is. Buiten en binnen loopt iemand rond die hen in de gaten houdt, die elke beweging filmt en die dichterbij is dan ze vermoeden. Sterre wil maar één ding: naar huis. Maar dat gaat zomaar niet. Niemand is veilig, tot aan de laatste seconde.Ruth Verstraeten - Tante Teefje

Kleine kotertjes, iets grotere koters en allergrootste koters (aka grote mensen), hou u vast aan de takken van de bomen voor dit dolkomische leesfestijn!


Tante Teefje is een humoristisch verhaal over een jongetje dat de pesterijen van zijn vreselijke tante niet langer pikt. Want hoe lief ze zich ook voordoet naar de buitenwereld toe, zijn tante is méér dan gemeen als hij alleen bij haar achterblijft...

De rijmvorm zorgt voor een ritmische vaart en de grappige illustraties van Eva Mouton geven het geheel een extra pittige knipoog.


Ga zeker ook eens op het Youtubekanaal van Ruth kijken. Het staat er vol heerlijke knutseltips.Nancy Olthoff - De achtbaantester

Als u houdt van een ijzersterk tragikomisch verhaal, dan bent u bij de Achtbaantester aan het juiste pretparkadres!


Herman van Dusselen is 'een beetje anders'. Althans, dat zeggen de mensen om hem heen. Herman speelt met knikkers, maakt het huis grondig schoon en houdt zich vast aan wat hij kent. Pijnlijke herinneringen aan vroeger duwt hij weg. Dat verandert als hij in een pretpark Jeanette ontmoet. De liefde voor de flamboyante suikerspinnenverkoopster drijft hem uit zijn comfortzone en legt oude wonden bloot. Voor het eerst wordt Herman uitgedaagd de wereld buiten zijn vertrouwde knikkerkamer te ontdekken. Waagt Herman zich aan het leven, of blijft hij zich krampachtig vasthouden aan het verleden? De hartverwarmende en ontroerende roman De achtbaantester is een tragikomisch verhaal over rouwverwerking, anders zijn en loslaten.Hannah Lee - Mijn haar (voorgelezen door TOPlesS'er Saartje Baert)

Alle kindjes, jong en oud, die op zoek zijn naar een leuke haarsnit: Hannah Lee heeft misschien wel het juiste kapsel voor jou in petto!


Binnenkort is het mijn verjaardag, daarvoor heb ik nood aan nieuwe kledij. Maar nog belangrijker is de vraag: welke haarstijl past daarbij? Zus heeft bantu knots, papa is kaal, oma heeft veel grijze krullen en Michael heeft een mohawk. Maar voor welk kapsel zal ons hoofdpersonage kiezen?Jacques & Lise, Lise Braekers - Henry (voorgelezen door Inge Guillaume)

Alle grote en kleine vrienden die een groooot hart hebben voor de natuur: Henry neemt jullie bij de hand!


Henry houdt van zijn prachtige uitzicht en de volle natuur. Een groot contrast met de kille, kale kamer waarin hij leeft. Misschien kan hij die lege ruimte wel een beetje opfleuren? Henry haalt de natuur meer en meer naar binnen. Hij lijkt niet te stoppen en ook zijn vrienden laten zich inspireren. Maar ziet Henry wel wat écht belangrijk is? Een speels verhaal vol verwondering en sprekende tekeningen dat ook na de laatste pagina nog niet uitverteld is.


Lees ze! Luister ze! Geniet ze!

 

De boeken op een rijtje:

Je vindt hier een link om de boeken te kopen. Wanneer je dit zou doen via deze link, krijgen wij hierdoor ook een klein bedrag. En zo steun je ons en onze blog een beetje.

440 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page