top of page

Wat wij deze vakantie zinnens zijn.

Bijgewerkt op: 20 jun. 2023

Wij ruiken haar al. De zomervakantie.

Met haar geur van zon op de huid. Dauw. Lavendel. Zilte zee. Kampvuur. BBQ-kruiden. Sweaty medemensen (mja, dat ook).


Vakantie is in the air, people! En daar valt niet aan te ontsnappen.

En wat zeggen wij dan in koor?


"Bring it on! We are sooo ready!"

Wij zijn aan het watertanden. En geen klein beetje. Drup drup drup.

Het vooruitzicht van 2 maanden (anderhalve maand?) overuren opnemen en vrij spel in het koppeke, dat staat ons wel aan.


Benieuwd naar onze plannen?

Misschien doe je wel ideetjes op. En anders is het gewoon leuk om mee te gluren over onze schouder.


En, oh ja, we hebben ook nog een leuke challenge voor jou! Blijven lezen!Lezen, lezen, lezen

Team TOPlesS houdt van lezen. Als je ons ook maar een beetje volgt op sociale media of via de nieuwsbrieven, dan is de kans groot dat je dat al wist.


Welk leesvoer ligt er op de plank bij Team TOPlesS?Inge:

- Wijze lessen - 12 bouwstenen voor effectieve didactiek

- Daisy Jones and the six - Taylor Jenkins Reid

- We moeten je iets vertellen - Marlies Slegers

- Ga niet weg - Margaret MazzantiniSaartje:

Waar te beginnen?!

- Het eeuwige parfum - Aanchal Malhotra

- Kater - Margje Woordrow

- De magie van reizen - Rosa Bertram


Mogelijks worden er boeken geschrapt en anderen toegevoegd. Want een boek lezen waarmee je geen klik voelt, dat is not done.


"Het leven is te kort om slechte boeken te lezen!"

Van ontstressen doen

Ontstressen. Makkelijker gezegd dan gedaan!

Een mens kan dat niet op 1 2 3. Je moet daar je tijd voor nemen.


Alé, het is te zeggen... Inge maakt er bij de start van de vakantie meteen werk van. Zij gaat de eerste week van juli meteen mee op Zomerkamp met de leerlingen van de 1e graad. Ze zal daar de kookpotten bemannen. Bevrouwen. (alé, je snapt het.)

De nachten zijn er kort en de dagen lang. Van de puur schoolse beslommeringen zal al heel snel geen sprake meer zijn. She will be so ready en ontstresst voor de rest van de congé.


Dat andere TOPlesS-geweld - aka Saartje - zal waarschijnlijk iets trager in de vakantiemood geraken. Maar na enkele weken zal ze op kruissnelheid komen in Spanje én in Zweden. Van ola senor tot hej sir in 1 maand tijd! Katsieng!


Maar... het is misschien wat kort door de bocht om te stellen dat ontstressen enkel op reis ontstaat. Ook de thuisblijver kan dat. Moet dat. Zal dat.


Volgens slimme mensen bereik je dat sneller door te vertragen. Gewoon, dat wat je doet een tik trager doen. Maak de vaatwas leeg, maar doe dat à l'aise. Ga niet snel eens wandelen, maar struin. Je hersenen zouden dat trager ritme van je lijf nabootsen en jou zo in een kalmere modus brengen. Die slimme mensen zeggen ook dat je eenvoudige dingen moet doen en moet stoppen met multitasken. Geen 5 ballen tegelijk in de lucht, want dan neemt je productiviteit af, maak je meer fouten en heb je meer stress. Gewoon, 1 ding per keer en dat full focus!


Succes ermee!


Onszelf challengen, gedekke!

Wij hebben voor jou én voor onszelf een challenge-bord gemaakt voor de zomervakantie. Print het uit en hang het op de koelkast. Goed visibel quoi.


De challenge helpt om af en toe eens in te tunen bij onszelf. Zitten we nog in ons lichaam (waar de challenge vooral naar streeft) of bevinden we ons vooral in 't koppeke?


Enkele uitdagingen worden - alvast voor ons - kat in bakkie.

(Download de challenge hier.)


Picknicken bijvoorbeeld. Eind augustus gaan we met onze Leesclub van leerkrachten ('Leescafé' genaamd) picknicken in 't groen. Lekker bikkelen en smikkelen terwijl we praten over ons gelezen boek. Daar zal ongetwijfeld ook geschaterlacht worden. En als de zon schijnt, wordt de tube zonnecrème leeggeperst. En we doen dus iets leuks met collega's. Hup, een stuk van de challenge is door deze activiteit al meteen afgeturft.


Enkele challenges zijn misschien iets minder vlot af te vinken. Denk maar aan omgaan met energienemers en -vreters. Of vooropstellen wat je volgend schooljaar meer of net veel minder wil gaan doen. Toegegeven, dat is niet van de poes. Je hebt misschien niet meteen een antwoord klaar.

In ons e-book 'Teacher goes TOPlesS' nemen wij jou bij de hand en gaan we stap voor stap op zoek naar dat wat jij nodig hebt om een happy teacher te worden. We laten jou onderweg niet in de steek. We geven uitleg, laten je oefenen, lassen momenten tot reflectie in en bieden jou podcasts aan waarin we alles nog eens verduidelijken én al toepassen op ons eigen (onderwijs)leven.


Echt een cursus om in de vakantie, op een rustig tempo, doorheen te gaan.En voorts...

gaan wij genieten van onze gezinnen, van eindeloze zomeravonden, de geur van citronella kaarsen 🦟, verder bouwen aan Studio TOPlesS, van in ons zwembadje liggen, slapen in de tent, wandelingen maken, de wind in de haren voelen op de fiets, muziek spelen, dansen, suppen, nieuwe mensen ontmoeten, aan ventilatoren kleven...


Laat maar komen, die congé olé! Wij staan alvast helemaal gepakt en gezakt met fijne voornemens en plannen.


En jij, lieve collega? Heb jij al plannen gesmeed?


Tip voor de allerlaatste schooldagen:Tip voor de allereerste schooldagen:


268 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page