top of page

Team TOPlesS viert!

Bijgewerkt op: 1 jul. 2021

Groot nieuws: Studio TOPlesS viert vandaag haar 1e ver-schooljaar-dag! (laat uw Hoera-gescandeer gerust opstijgen) Geen kaarsen blazen of ballonnen loslaten voor ons. Wij schieten bij voorkeur heel-der vuurwerken af. Want wat een rollercoaster jaartje was dit?! En wat hebben we ervan genoten om 'zonder schaamte of scrupules all the way TOPlesS te gaan'! (Alé, op ons mondmasker na, natuurlijk!)


De naam 'Studio TOPlesS' klonk menig leerkracht eerst wat vreemd in de oren.

Eén schooljaar geleden begonnen 2 Pajottenlandse dames met een onderwijsblog voor leerkrachten. Ze bedachten de knotsgekke naam 'Studio TOPlesS'. Die woordspeling klonk menig leerkracht eerst wat vreemd in de oren. "Alé, jong, wat zijn die 2 van plan? Is dat er niet wat over?"

Gelukkig genoeg kwamen Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad, VRT Nieuws en Radio 2 al heel snel op het TOPlesS-pad zodat wat duiding gegeven kon worden bij deze, toch wel opmerkelijke, naam.


De leraar zijn naakte, schone, authentieke versie in de volle spotlight. De billen bloot, yeah!


TOPlesS wil in de eerste plaats dat de leerkracht zichzelf kan tonen zoals hij of zij is! Zijn naakte, schone, authentieke versie in de volle spotlight. De billen bloot, yeah!

Zo probeerden we de leerkracht het voorbije jaar wat zelfzorg cadeau te doen, tools te bieden die het leven als leerkracht vereenvoudigen, af en toe eens een boek of een uitstapje te suggereren... Enfin, alles om de mens achter de onderwijzer gelukkiger te maken!


Maar TOPlesS verwijst ook naar TOP en LES, als in: goeie les, duim omhoog, puik gedaan! Het was dus ook onze betrachting om de leraar ín de klas van wat leuke insteekjes te voorzien zodat ook aldaar het geluk de leraar zou toelachen. Dat waren geen grootse, aardverschuivende injecties, maar zo nu en dan wat kleine aanpassingen in de les. En die kleine 'pikuurkes' kunnen soms een wereld van verschil maken in onze mindset. Toch?


Opperhoofd Weyts mag z'n handjes kussen met zo'n talentvol stamvolk.

We hebben bij momenten best hard gezwoegd om het juiste materiaal in elkaar te boksen en om artikeltjes op tijd geschreven te krijgen. Want onze leerlingen en collega's trokken ondertussen ook wel eens aan onze beider mouwen en daar konden, mochten en wilden we niet aan weerstaan. Het was dus bij wijlen wat schipperen en plannen en wikken en wegen om alles rond te krijgen, maar we did it uiteindelijk wel!


Team TOPlesS is nu een schooljaar oud en we kijken terug op een heel intense, maar wonderschone rit. We hebben heel veel prachtige mensen leren kennen en een heleboel leerkrachten volgen ons doen en laten van heel nabij op de website en ons Insta-kanaal.

Meer nog dan ooit voelen we aan wat een ontzettend grote drive er in zo veel leerkrachten schuilgaat. Opperhoofd Weyts mag z'n handjes kussen met zo'n talentvol stamvolk. Goed geweten.


De TOPlesS-toekomst mag eraan komen. Wij zijn er klaar voor en lopen over van goesting om nieuwe uitdagingen en doelen al strippend tegemoet te treden.


Stript u ook in de toekomst nog steeds gezwind met ons mee?!

199 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page