top of page

Paddenb(r)oek zoekt lezer!

Bijgewerkt op: 26 apr. 2023

Wandelen en tegelijk jouw 'boeketlist' spijzen?


Dat kan op zondag 23 april 2023 in het wondermooie Gooik! Op die dag viert Vlaanderen de allereerste editie van Vlaanderen Leest en daar doen Studio TOPlesS en ErLaSeenS maar al te graag aan mee!

Wij poetsten onze leesbrillen schoon en boksten een ware LEESWANDELING in elkaar. Kort gezegd: jij wandelt door de prachtige natuur en ontdekt onderweg een hele resem bekende en onbekende leesparels! Alé, geef toe, dat kan je toch niet missen?!Hoe gaat dat in z'n werk dat leeswandelen?


Je volgt een reeks knooppunten. Onderweg stuit je op 9 verschillende boekhaltes die jou op de ene of andere manier laten kennismaken met een heerlijke lading bekende en onbekende leesparels. Voor jong én oud!De titels van de boeken? Nope, die houden we tijdens de wandeling geheim. Top Secret! Jij beslist op basis van een luisterfragment, een moodboard, een leesfragment, een achterflapje... met welke 'blind boekendate' je graag een stapje verder wil gaan.
Wanneer je na een goeie 5 km de Paddenbroek weer bereikt, kom je te weten wat de titels zijn van jouw crush(es) en kan je, als de liefde nog niet bekoeld is, thuis effectief aan het lezen slaan! Hoe cool is dat?!


En als je een leraar bent die graag aan leesbevordering wil doen op school? Dan zal de wandeling zeker een massa input geven!


Waar gaat dat door?


In het wondermooie Plattelandscentrum Paddenbroek in Gooik. Die stralende zon van op de foto kunnen we niet garanderen (en zeker niet nu Frank ribbediebie is), maar het adembenemend natuurschoon? Ooooh jaaaa, die zal in haar volle glorie op de afspraak zijn.
Waar spreken we precies af?


Studio TOPlesS en Mevrouwtje ErLasEens zitten in de bakoven (jawel, dat lees je goed). Daar overhandigen wij jou een formuliertje waarmee je aan het wandelen kan slaan. Daarop duid je de boeken aan waarmee je een klik voelt én vind je de knooppunten terug die jou naar de verschillende boekhaltes zullen brengen.


Na de wandeling ontvangen wij jou daar terug en tonen jou de verschillende titels waarmee je, tijdens het wandelen, in aanraking kwam.

Alé, en nu concreet, dames?! Antwoord op de W-vragen graag!?


* Op zondag 23 april 2023 in Plattelandscentrum Paddenbroek ((jawel, waar de nieuwe Dertigers op één ook al graag eens passeren!)

* Start wandelen tussen 10u en 16u

* Start en aankomst in de Bakoven

* Stapschoenen zijn een must!

* 5,5 km


Wandel ze! Geniet ze! Lees ze!


Nu al zin in leestips? Ga op Instagram een kijkje nemen in de leeshoek van ErLasEens of surf naar https://www.erlaseens.com/.


We laten alles hangen tot 2 mei 2023. Wie wil kan m.b.v. onderstaand kaartje de wandeling maken.


297 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page