top of page

Over aftellen en pauzeknoppen induwen

We moeten een kat een kat noemen: het sop is bijna van de kool (qua figuurlijke intrede kan dat hier wel tellen).

Wat we aldus bedoelen: de paasvakantie toont zich stilaan in al z'n vormen en gedaanten en we beginnen er danig naar te verlangen: lammeren huppelen dartel in de wei, de zon priemt zich een weg door Frank z'n hoge en lage drukgebieden, de geur van gemaaid gras sluipt onze neus binnen, rokjes waaien zwierig in de wind en leerkrachten snakken naar rust!


En het is precies dat laatste dat ons naar Canva heeft doen reiken om 2 weggevertjes in elkaar te boksen.


Als eerste presenteren we jou een aftelkalender.

Print hem uit, hang hem boven je bureau en zet een dik, vet kruis over de 'zware' dag die achter de rug is! Maar nog belangrijker dan gewoon maar dik en vet afkruisen, is dat je op het einde ook noteert waaróm je precies aan het afkruisen bent. Waar kijk je naar uit? Wat staat of ligt of zit er op jou te wachten in de paasvakantie?!


Misschien voel jij zelf niet echt de nood om af te tellen, maar je leerlingen wel?! Hang de poster op in je klas en laat hen dikke vette kruisjes zetten. They'll love it, zeker weten!


Maarrrrr... we mogen de dagen die we op dit moment beleven ook niet zomaar weggooien. Elke dag moet en mag geleefd worden. Daarom voorzien we jou ook van een druk op de pauzeknop en dat in de vorm van korte opdrachtjes die je even uit die mallemolen sleuren.


Ook hier weer: misschien heb jij geen nood aan een druk op de pauzeknop, maar jouw collega's of leerlingen die proefwerken afleggen wel? Een stiekem briefje in een pennenzak droppen, kan wonderen doen!

Geloof je 't niet?! Probeer het! You'll see!!Laat ons zeker weten hoe het aftellen en/of het relaxen verliep!!729 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page