top of page

Kraak de code!

Bijgewerkt op: 6 sep. 2022


'Oefeningen maken is soms echt pretty boring'. Het zouden de woorden kunnen zijn van een lukrake leerling tijdens de wiskundeles. Of fysicales. Ik zeg zomaar wat. En weet je wat, ze hebben eigenlijk gelijk. De ene les na de andere maken de dutskes naarstig oefeningen om ze nadien te verbeteren en te remediëren. En dat veelal volgens datzelfde stereotiepe patroon.

Nja, een mens zou voor minder een gaap onderdrukken.

Waarom de oefenles eens niet wat opleuken?

Hoe? Wel, lees het hier!!

TOPlesS-Inge en wiskundecollega Jelle (merci, Jelle, merci, Jelle, merciiii!) beslisten wat meer competitie, uitdaging en creativiteit te steken in hun lessen wiskunde. Ze maakten een heel 'kraak de code' - spel en lieten de leerlingen, door oefeningen op te lossen, Master Mind-gewijs op zoek gaan naar de juiste code.


Enthousiasme: check! Oefenen: check! Doelstellingen bereiken: check!

Ja, maar, ik geef geen wiskunde!

Relax! Het spel dat dit wiskundig duo in elkaar bokste, is gemaakt voor de les wiskunde, klopt, maar je kan het perfect ombuigen naar eender welke les. Gebruik via deze link de template in Canva en pas de werkblaadjes helemaal aan naar hartenlust!!


Meer van dat!

Wij maakten deze zomer een e-book met maar liefst 57 creatieve activerende werkvormen MET bijhorende werkblaadjes. Deze Kraak de code is daar een voorbeeldje uit.


Wil je zo'n e-book bestellen? Dat kan hier!! 

Het blaadje mét oefeningen op volgorde van bewerkingen vind je hier.

De oplossing weten? Kijk even hieronder.
4.318 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page