top of page

MINIZINE: Kerst vieren met de collega's (coronaproof en al!)

Bijgewerkt op: 12 jan. 2021

Oké, we kunnen serieus veel (kerst)boompjes opzetten over het feit dat we dit jaar zó weinig kunnen of mogen. Geen kerstfeestje met onze beloved ones, geen nieuwjaarsdrink met vrienden en kennissen, geen shoppinguitjes of kerstmarktglühweinsanteetjes dit jaar. Maar... we kunnen ons ook gewoonweg richten op wat wél nog lukt. Coronaproof Kerst vieren met onze collega's bijvoorbeeld. Team TOPlesS stak de hoofdjes op anderhalve meter bij elkaar en kwam tot enkele mogelijke collegiale kerstfestiviteiten. Bekijk het allemaal in ons spiksplinternieuwe minimagazine: MINIKINI!!

Hoe wij tot onze eerste Minikini kwamen? Tijdens het scrollen in een facebookgroep voor leerkrachten kwamen we deze oproep tegen.

Onmiddellijk begon het bij ons te bruisen en te borrelen van de ideetjes. Et voila: de eerste Minikini is geboren!


Het enige wat je nodig hebt is:

* een A4 papier,

* een printer en

* een schaar!


Print onze Minikini, vouw en knip volgens de instructies in het filmpje.


Tips die niet in ons mini-magazine geraakt zijn, wegens vol is vol, staan hier nog even opgelijst...

  • Stippel een bubbel-wandeling uit. Je kan deze in je eigen bubbel stappen. De makers kiezen zelf hoe ver ze gaan: met opdrachten (online bewijs doorsturen kan), met een versnapering voor onderweg, onverwachte boodschappen onderweg,...

  • Film allemaal een kerstboodschap en plaats deze op Flipgrid. Geweldig om te bekijken van elkaar en nog leuker om dit binnen 1, 5, 10,... jaar nog eens te bekijken.

  • Waarom geen Masked Teacher online organiseren? Iedereen neemt verkleed een filmpje op en zingt een schoon liederke in. En dan... raden maar!

  • Wandelen met de collega's naar het huis van de Kerstman in Noord-Finland. Hoe leuk is dat!? Deze school deed het...

  • Dos jezelf helemaal uit (eventueel in een bepaald thema of met een leuk attribuut erbij -> leuke downloadbare photoboobs... Euh sorry photobooth...props vind je oa hier). Plaats jezelf met je beste 'kant' voor de lens in een groepschat en neem een groepsfoto. Het is de enige manier dit jaar om met z'n allen, op minder dan 1.5 meter, in je volle gloerie op foto te kunnen prijken. Maak er iets moois en ludieks van. SHINE! Het zal je een geweldige herinnering opleveren voor later: "Weet je nog 2020... ons niet-normale, maar übergeweldige kerstfeestje!?"

Maak er een geweldig kerstfeestje met je collega's van!

 
  • Onze Minikini 'Kerst met de collega's' vind je hier!

  • Met dank aan Tineke Gal voor deze vraag en het aldus prikkelen van onze hersenen. Heb jij zelf ook een leuk idee of vraag, laat het ons dan zeker weten. Wij werken het dan misschien wel uit.


1.723 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 comentario


Interesting to read

Me gusta
bottom of page