top of page

De week van de poëzie

Bijgewerkt op: 23 jan. 2022

Vanaf donderdag 27/01 barst de Poëzieweek van 2022 helemaal los. Het kernteam Lezen op onze school (alwaar Team TOPlesS zwaar in vertegenwoordigd is) had heelder plannen opgezet om onze school een weekje lang om te toveren tot een heerlijk poëtisch aandoende setting. En toen plots... (cliffhanger, lees hieronder zeker verder)


... afstandsonderwijs! (plaats hier gerust een scary muziekje onder)


Van de ene dag op de andere zaten we weer met z'n allen achter de computer om onze lessen tot bij de leerlingen te krijgen. Baai baai Poëzieweek 2022, baai baai school in poëtisch aandoende setting!


Maar...


"na een 'baaibaai' komt altijd een 'hellokes'!"

Kernteam Lezen stak de koppen bij elkaar en kwam al snel tot een aanvaardbare digitale oplossing. Vanaf maandag droppen we een ware woordenmuur op de homepage van Smartschool. Daarmee bouwen bereidwillige leerlingen, collega's, directieleden EN ouders (want ook zij kregen de onderstaande oproep toegestuurd) zelf een gedichtje. Het leukste, origineelste, grappigste ... gedichtje wint natuurlijk een leuke prijs.


(Ter inspiratie: deze mail stuurden we naar onze leerlingen, collega's, directie en ouders)


Héj jij!

Volgende week donderdag barst de Poëzieweek van 2022 helemaal los. Hoera! Onze plannen om leuke poëtische acties op school te organiseren, zullen we even moeten opbergen (je weet wel, iets met een vleermuis en een virus...). Het zal dit jaar dus een Poëzieweek worden van de digitale soort. MAAR, dat hoeft zeker niet minder plezierig te zijn... Wij boksten een keileuk alternatief in elkaar voor jullie! Vanaf volgende week maandag zal op Smartschool een heuse woordenmuur verschijnen: tientallen toffe woorden, kriskras door elkaar. Aan jullie om daar een leuk gedichtje mee te brouwen! En voor niks gaat de zon op! Er valt natuurlijk ook een leuke prijs te winnen voor het allermooiste gedichtje! Aan "Ik kan dat niet!" doen we niet mee dit jaar! "IK KAN DAT ZEKER WEL, JE ZAL WEL ZIEN, NAH!" Dat is de enige juiste instelling! Wij zijn keibenieuwd welke poëtische brouwsels ons zullen bereiken in het vak Gedichtenwedstrijd - UPLOADZONE - Gedichten (stellen we ook open voor de ouders!) De actie loopt tem vrijdag 4/02. Lieve groetjes De leerkrachten van SgiLeest!

Neen, het is niet wat we initieel zinnens waren. En ja, het had zoveel schoner kunnen zijn. Maar zo is het leven nu eenmaal:


"Bij plotse regenval wordt de schoonste paraplu opengetrokken."

Wat zijn jullie van plan tijdens de Poëzieweek van 2022? Heel benieuwd! Laat het ons zeker weten!

 

Wil je graag deze versie downloaden, dan vind je onze DIY poëzie hier.

Vind je dit idee wel leuk, maar wil je graag met andere woorden werken voor jouw leerlingen. Dan vind je hier de canvas-template. Aanpassen doe je dan naar hartelust.

Ook vorig jaar verzamelden wij heel wat ideetjes om te werken rond poëzie.

4.145 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page