top of page

Aan het roer van NV Mezelf - Ralf Caers en Marijke De Couck

Bijgewerkt op: 30 dec. 2020

Wie wil er nu niet aan het roer staan van 'NV Mezelf'? Meer rust, meer ruimte in je hoofd en meer richting in je werk? Hier weerklinkt alvast een volmondige en enthousiaste 'Ja, ik wil!'! Ewel, Ralf Caers en Marijke De Couck bogen zich samen over de vraag op welke manier je meer controle kan krijgen over je professionele en persoonlijke leven. En ze formuleerden daarop een helder antwoord. In de vorm van dit boek. Met een berg aan praktische tips, oefeningen en achtergrondinformatie stuwen ze ons krachtig in de richting van meer balans in leven en werk. That's how we like it! Yes, toch?!


"We kunnen de betekenis van ons leven zelf bepalen, zelf beslissen welk leven we willen leiden, wat we wel en niet zullen nastreven en wat we willen bereiken. Pas als we daarnaartoe werken ontstaat er een betekenisvol leven."

Hij is doctor in de toegepaste economische wetenschappen, professor aan de KUL en schrijver van handboeken en columns over personeelsbeleid. Zij is doctor in de medische wetenschappen, professor aan de VUB en gezondheidswetenschapper aan Odisee Hogeschool. Een ijzersterk duo dus om ons toe te vertrouwen wat een mens nu precies nodig heeft om zichzelf wat weerbaarder op te stellen tegen stress en die verdomde burn-out.


Ze nemen ons bij de hand in 6 hoofdstukken waarin ze ons stap voor stap begeleiden naar een leven in balans, zowel op privé als op professioneel vlak. Dat doen ze door ons van de juiste mentale munitie te voorzien waarmee we beter gewapend zijn tegen negatieve invloeden vanuit de omgeving en tegen stress en burn-out. Die munitie bestaat enerzijds uit het kijken naar onszelf, onze drijfveren, onze levensstijl, onze focus op de tijd die we besteden en de zaken waaraan we aandacht schenken en anderzijds door ons te laten focussen op de juiste balans tussen werk en privé om uiteindelijk aan te komen bij het ontwerpen van de ideale job.


"Herinner jezelf er regelmatig aan dat de wereld om je heen niet altijd de juiste beslissingen voor jouw mentale hygiëne zal nemen en dat je daar zelf verantwoordelijk voor bent."

De praktische inslag van dit boek, maakt het heel behapbaar en concreet. Elk hoofdstukje stelt je voor een aantal concrete opdrachten. Soms heel simpel, soms iets moeilijker uit te voeren. Maar altijd met de bedoeling iets teweeg te brengen in ons denken en voelen.


Benieuwd!? Meedoen aan de win-actie in dat geval! En wie weet sta jij binnenkort wel aan het roer van NV Mezelf!

 

* Wij kregen dit boek van de auteurs, maar schrijven er enkel over omdat we het zo geweldig vinden.

* Wanneer je besluit dit boek te kopen via deze link, krijgen wij hierdoor ook een klein bedrag. Zo steun je ons en onze blog een beetje.

96 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page