top of page

Curieuze neuzen!

REEKS: Wat zit er in de boekentas van...?


Maak kennis met juffrouw Greet van het 1e leerjaar (De Bron, Gooik).

Zij deinst er niet voor terug om haar boekentas wagenwijd open te stellen voor onze curieuze neuzen. En dat vinden wij natuurlijk keisympathiek van haar!


Dit 'smokkelt' ze allemaal mee op 1 september.


  • Massa's koekjes.

Smokkelen it is! Juf Greet houdt er in haar boekentas een stevige voorraad zoetigheden op na. Hongertjes moeten ten allen tijde gestild kunnen worden. Af en toe doet ze dat ook met een appel (samen met de kindjes op de speelplaats), maar wanneer de kindjes er niet zijn, dan doet ze zich tegoed aan dat lekkers uit de boekentas. You go, girl!

  • Brooddoos.

2 'bokes' met kaas, eentje met kippenwit en enkele tomaatjes. Enne... de boterhammen zijn soms in de voormiddag al voltooid verleden tijd... (ooww)

  • HELLO-t-shirt.

Alle leerkrachten dragen er zo eentje op 1 september. Op die manier voelt elke leerling zich welkom op school. Zo luidt het in De Bron.

  • Mondmaskers in alle kleuren van de regenboog in een steriel plastieken zakje

(geen verdere uitleg vereist, toch?!).

  • Naamkaartjes van alle leerlingen (21 dit jaar).

Juf Greet verwelkomt op 1 september 21 nieuwe gezichtjes. Toegegeven, naamkaartjes heeft ze eigenlijk niet meer nodig, want ze kent haar leerlingen allemaal al. Maar als de twijfel dan tóch eens zou toeslaan, dan staat ze niet met haar mond vol tanden. Hoera voor de naambordjes!

  • Veilig (oef!) leren lezen, Rekensprong, Zonnekind en Open Wereld

De leerlingen van het 1e leerjaar zijn zó benieuwd naar lezen dat juf Greet er zo snel mogelijk mee van start gaat. Als de kinderen na dag 1 thuiskomen, kunnen ze vol fierheid pochen over hun allereerste leesprestatie: het woordje 'ik'.

Rekenen gebeurt die eerste dag vooral op de speelplaats. Spelenderwijs worden enkele rekenbegrippen bijgebracht (dichtbij, midden, veraf ...).

Met hun Zonnekind in de hand knutselen de kinderen op dag 1 een verjaardagskalender om de klas mee te versieren.

  • En tot slot. Niet zichtbaar op de foto, maar wél aanwezig in haar boekentas: een goeie portie humor!

"Staat die ook op de foto?", stuurde ze nog snel achteraf. Bij deze, juf Greet...


Bedankt dat we even mochten neuzen in jouw boekentas. Het was er fijn toeven! Wij wensen jou een fijn (en smakelijk!) 'TOPlesS schooljaar' toe!


OPROEP:

Als je graag jouw boekentas eens wil openstellen voor onze curieuze neuzen, neem dan zeker contact op met ons. Eeuwige dankbaarheid wordt jouw deel!
158 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page